Coaching

Coaching is een laagdrempelige ondersteuningsvorm die praktijkgericht is en je in het hier en nu helpt de chaos te ordenen.

Een luisterend oor is daar zeer helpend bij. Met de juiste vraagstelling komen we daar waar we moeten zijn. Soms is dat voldoende, want door het vertellen, krijg je al weer wat lucht, en ruimte voor eigen ideeën te ontplooien.

Je wordt daar opgehaald waar je nu staat, en dan gaan we samen kijken wat er nu nodig is om de situatie dragelijk te maken.
Welke hulp heb je nodig? Hoe zorg je dat je die hulp krijgt die je momenteel nodig hebt? Wat is jou eigen krachtbron? Dan kom je vanzelf weer meer tot jezelf, waardoor je weer beter kunt functioneren.

Daarna kan eventueel nog met een andere therapievorm gewerkt worden, om meer inzicht in het geheel te krijgen – mag maar hoeft absoluut niet.

Zo kun je beetje bij beetje veranderen – stap voor stap. In jouw eigen tempo.

Hoe gaat het in zijn werk?

De gesprekken duren gemiddeld 1 uur.
Elke keer pakken we weer opnieuw de draad op van de vorige keer. Hoe gaat het nu, is er al iets veranderd sinds de vorige keer? Wat heb je nu nodig? Wat zijn de volgende stappen?

Wat doet het?

Jij krijgt steeds meer inzicht in dingen die er om je heen gebeuren. Jij krijgt meer zicht op je eigen bijdrage in situaties, en je vindt zelf de oplossing hoe het in de toekomst anders kan. Jij wordt zelf milder naar jezelf toe, en naar je omgeving.