zielelicht DEF Tekengebied kopie

Persoonlijke ontwikkeling

imageedit min

Past Life Therapy
om trauma’s te verwerken

Past Life Therapy (PLT) of Regressie- en Reïncarnatietherapie heeft inmiddels een eigen therapiemodel, compleet met wijdverspreide begrippen en technieken. Die unieke therapievorm verschaft me inzicht in jouw onderbewuste.

Daarin liggen vaak traumatische ervaringen opgeslagen die je persoonlijke ontwikkeling kunnen belemmeren. Gedurende een PLT-traject in de praktijk van Zielelicht help ik je voorbije gebeurtenissen, gevoelens en gedachten te erkennen en een plaats te geven.

PLT werkt ook als je niet in reïncarnatie gelooft. Wel benadruk ik alvast dat je bereid dient te zijn om jouw ervaringen te herbeleven zonder jezelf daarvoor te veroordelen. Zolang je de methode serieus neemt, is er geen reden om aan te nemen dat die niet effectief zal zijn. Hieronder doe ik je alles over mijn methode uit de doeken.

imageedit min

Door je verleden een plaats te geven, functioneer je beter in het heden en word je een gelukkiger mens. Je kunt de ervaringen uit je huidige leven en die uit een ander bestaan van elkaar loskoppelen, waardoor je meer in het nu leeft en zorgeloos kunt genieten. Zodra ik de therapie met jou opstart, zal je merken dat je in staat bent je eigen pijn te helen en je emoties te reguleren.

Het holografische model doet dienst als de rode draad van mijn therapie. Het geeft allerlei levensgebieden weer die met elkaar verbonden zijn.

Door thema’s, polariteiten en strategieën met elkaar in verband te brengen, kom ik samen met jou tot de kern van jouw probleem en werk ik een bruikbare oplossing uit.

Aan slechts een symptoom of uiting als ‘Ik ben niet goed genoeg’ kan ik al een hele hoop afleiden. Wat het eerste in je opkomt, gebruik ik als vertrekpunt.

Een kennismakingsgesprek staat bij mij garant voor een aangename ontmoeting. Op dat moment bespreek ik samen met jou wat je klachten zijn en waaraan je wil werken. Een kennismaking duurt een uur en is gratis. Voordat ik het gesprek afrond, krijg je de kans je verwachtingen en eerste indruk te verwoorden. Als je voelt dat je mij kunt vertrouwen, verzeker ik je van een vruchtbare samenwerking. Vervolgens plannen we een intakegesprek in, waarbij ik onder andere je biografie in kaart breng.

Deelnemen aan mijn therapie is op eigen verantwoordelijkheid en vereist dus ook onmisbare input van jouw kant. Een PLT-sessie duurt twee uur, net als de intake. Uit hoeveel sessies jouw traject bestaat, hangt af van de problematiek waarmee je tijdens het proces te maken krijgt. Angsten of woedeaanvallen verminder ik al binnen twee à drie sessies. Bij een langer traject evalueer ik samen met jou om de vijf sessies wat het je tot nu toe heeft gebracht en of je nog verder wil of een langere pauze tussen de sessies wil inlassen. Daarbij heb jij de touwtjes in handen.

Regressie- en Reïncarnatietherapie helpt om veelvoorkomende, maar toch in eerste instantie moeilijk verklaarbare klachten te verlichten, zoals:

 • angst voor het onbekende & de dood
 • astma & allergieën
 • dwang- , eet- en slaapstoornissen
 • fobieën, opgekropte emoties & verdriet dat niet slijt
 • hevige menstruatiepijn
 • hormonale & baardmoederproblemen
 • lichamelijke ongemakken & vermoeidheid
 • migraine & andere vormen van hoofdpijn
 • minderwaardigheidscomplexen & depressieve gevoelens
 • motorische problemen
 • psychische & gedragsproblemen
 • relationele problemen
  bv. verlatings- of bindingsangst
 • spanning, stress & burn-outs
 • spijsverterings- en stofwisselingsproblemen
 • symptomen van ernstige (chronische) ziekten
  bv. auto-immuunziekten, hartproblemen, MS & kanker
 • woede-uitbarstingen & paniekaanvallen

Hoewel traumatische herinneringen tijdelijk kunnen toenemen, zullen die op lange termijn steeds meer afnemen. Doordat je actief met je verleden aan de slag gaat, bijt je door de zure appel heen en kom je op voor je eigen geluk en doelen.

imageedit min

Energetische numerologie
als therapie

Een andere therapeutische discipline die ik beheers, is energetische numerologie. Op het eerste gezicht lijkt die minder ingrijpend dan Past Life Therapy. Met de juiste insteek kun je getallensymboliek echter net zo goed als een duwtje in de rug gebruiken om het beste uit jezelf te halen.

shutterstock min

Die methode ontstond bij de Sikhs in het oude India, waar de naam tantrische numerologie gebruikt wordt en de Vedische kunst mondeling overgedragen wordt. Persoonlijk heb ik alleen de nummers van je geboortedatum nodig om de getallensymboliek te analyseren. Zo onthul ik de talenten die in jou verscholen zitten en wat die innerlijke kracht precies blokkeert.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het bij numerologie niet zozeer om cijfers, maar wel om het energetische krachtveld waarvoor ze staan. Die krachtvelden geven me inzicht in jouw persoonlijkheid, wat je in het verleden hebt meegemaakt en de grootse dingen waartoe je in de toekomst ongetwijfeld in staat bent. Ze doen dienst als een soort van toegangspoort tot jouw onderbewuste. Zo kan ik helderheid scheppen en je op onderliggende strubbelingen attent maken, waardoor je jezelf beter begrijpt.

Gedurende een sessie van een uur schrijf ik je geboortedatum op papier. In detail vertel ik jou wat ik aan die getallen kan aflezen. Ik leg je uit waar er sterke energetische verbindingen of juist breuken aanwezig zijn en tracht die samen met jou te herstellen. Tijdens een consult richt ik me ten volle op jouw persoonlijke groei en hoe we die op jouw (her)ontdekte levensmissie kunnen afstemmen.

shutterstock min